MERCEDES BENZ G Class – 5 secrete

Mercedes-Benz G-Class, cunoscut şi cu denumirea de Gelandewagen, este o legendă vie în gama celor de la Mercedes-Benz.

5 dintre secretele şi caracteristicile sale care l-au făcut legendar.

1. Mercedes-Benz G-Class se produce din 1979

Productia a inceput in uzinele din Graz care aveau experienta in constructia autovehiculelor cu tracţiuni integrale şi vehicule capabile de offroad, unde este asamblat si in zilele noastre. Inca de la inceput s-a pus accentul pe capacităţile superlative de trecere în teren accidentat. Datorita capacitatilor sale G Class a fost de la inceput solicitat de institutiile militare, care au influentat productia acestuia.

2. Mercedes-Benz G-Class este unul din cele mai capabile modele în offroad
G-Class a fost capabil să urce pante de până la 80%, iar mai apoi chiar până la 100%, ceea ce echivalează cu 45 grade! Offroader-ul poate merge pe drumuri cu înclinare laterală de până la 28.4%, are un unghi de atac de 36 de grade şi un unghi de degajare de 27 grade, o gardă la sol reală de 205-245 mm şi o capacitate de a înainta prin ape de până la 60 de centimetri adâncime în echiparea sa standard.


3. Mercedes-Benz G-Class e luxos si confortabil

Nu a fost de la inceput asa. La sfarsitul anilor 80 au inceput sa puna accentul pe acest aspect. Au ajuns ca in în pimăvara anului 2017 Mercedes-Benz a lansat până şi o versiune Maybach a lui G-Class, cu caroserie Laundaulet!


4. Mercedes-Benz G-Class este indestructibil

A fost proietat să fie unul din cele mai durabile automobile din lume. Nu putine sunt povestile in care G Class si-a servit proprietarii mai multe decenii. Soţii Gunther şi Christine Holtorf, spre exemplu, s-au îndrăgostit atât de mult de G-Class-ul lor, cumpărat în anul 1988, încât s-au aventurat într-o călătorie de 26 de ani cu el, pe durata a aproape 900 mii kilometri prin 215 ţări ale lumii! Au traversat şi pustietăţile încinse ale deşertului Australian, şi gerurile teribile ale Siberiei cu el, iar maşina a necesitat doar reparatii minore care se puteau face de catre orice amator.

5. Mercedes-Benz G-Class poate oferi performanţe demenţiale

G-Class a avut şi motoare de mai puţin de 100 CP în istoria sa dar evolutia a fost enorma de-a lungul timpului ajungand astăzi G 63 AMG care dezvoltă o putere de 571 CP, iar G 65 – de 630 CP.

sursa: www.mercedes-benz.ro

 

Share and Enjoy !

Shares

Lasă un răspuns